top of page

TABLET a váróban 3.– A legizgalmasabb: az ALÁÍRÁSOK és optimalizálásuk
A digitális dokumentum-kezelés legérzékenyebb pontja a kitöltés, vagy elolvasás tényének hiteles elismerése. Mi a saját gyakorlatunkban minden egyes dokumentációt a beteg és a kezelőorvos időbélyeggel ellátott elektronikus illetve digitális aláírásával hitelesítünk. Mivel a páciensektől ma még nem várható el, hogy saját digitális aláírással rendelkezzenek, ezért az ő esetükben fokozott biztonságú biometrikus aláírást alkalmazunk.

A hitelesség fokozására az orvosok esetében használhatunk bizalmi szolgáltatótól (NetLock, Microsec …) származó minősített tanúsítványokat (teljes bizonyító erejű magánokirat).

A dokumentumokat az aláírási folyamat végén zároljuk minden további módosítás megelőzésére.Az aláírások elhelyezésének meghatározott koreográfiája van, ami a páciens és az asszisztencia együttműködését igényli, ezért természetes célunk az aláírások számának minimalizálása, ezáltal az időszükséglet jelentős csökkentése. Ezt a célt érhetjük el a kombinált nyomtatványok bevezetésével:

  • a digitális technológiával megoldható, hogy ha több, egyszerre aláírható dokumentumot összevonunk egyelten nyomtatvánnyá, akkor a kitöltést is egy menetben végeztethetjük el, és egyetlen aláírással megoldható a hitelesítés is.

Gondoljunk például az Anamnézis kérdőív, a COVID nyilatkozat és az Adatkezelési hozzájárulás összevonására. Mindhárom kitölthető a beteg első, vagy bizonyos idő eltelte utáni megjelenésekor, és együtt alá is írathatók. Ilyen „fogásokkal” a tableten történő digitális adatkezelés jelentősen optimalizálható!


Kétféle rendelő van:

aki már használja a digitális nyomtatványokat … és aki hamarosan használni fogja!


Mitró István


Comments


Kiemelt bejegyzések
Legutóbbi témák
Kövess minket
Szürés kategóriára
Archívum
  • Facebook Basic Square
bottom of page