top of page

HUNGARODENT 2016: a Papírmentes fogászat felé - Digitális aláírás - ROBOT Adminisztrátor

Három hónapos (megfeszített és több vargabetűvel tarkított) fejlesztés után először a Semmelweis Fogászati Napokon, a Várkert Bazárban mutattuk be nyilvánosan a digitális aláírással kiegészített ROBOT Adminisztrátort!

Az érdeklődés visszaigazolta a téma fontosságát: majd’ minden fogászatot közvetlenül érint a jelenség, hogy szaporodnak a tájékozatlanságból, félreértésből származó betegpanaszok, s ezek az eddigieknél gyakrabban folytatódnak peres eljárásokban.

A megnyugtató megelőzés eszköze ismert: minden beavatkozás előtt (mérlegelés nélkül) meg kell ismertetni és alá kell íratni a pácienssel a szükséges kockázatokat, tájékoztatókat, beleegyező, hozzájáruló nyilatkozatokat.

A megoldás kimondva egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban azonban teljes körűen a hagyományos módszerekkel mindez nagyon nehezen kivitelezhető:

- sok fogászatnál a szükséges nyomtatványok sem állnak rendelkezésre;

- a sok irat kitöltése időt rabló adminisztrációt igényel;

- komoly nyomtatási költséggel jár,

- a rengeteg papír egyszerűen tárolhatatlan!

A ROBOT Adminisztrátor megalkotásával ezeket a tényezőket igyekszünk lépésről-lépésre kiküszöbölni:

- A ROBOT Adminisztrátorral azonnal egy 12 darabos garnitúrát adunk át a leggyakoribb nyomtatványokból, de a használható anyagok száma korlátlan;

- a dokumentumok kitöltése automatikus;

- az esetek legnagyobb részében nincs szükség nyomtatásra;

- a digitális tárolásnak köszönhetően a kész, elektronikusan aláírt iratok fizikai tárolási helyet nem igényelnek, ugyanakkor számítógépen a beteg-karton mellet, rendszerezetten pillanatok alatt visszakereshetők.

A digitális aláírás látogatóinkban sok kérdést felvetett: a technológia újszerűsége, a hitelesség kritériumai, az alkalmazás technikai részletei, stb.

Sok új ötletet, hasznos javaslatot is összegyűjtöttünk, ezeket folyamatosan beépítjük fejlesztési terveinkbe.


Tags:

Kiemelt bejegyzések
Legutóbbi témák
Kövess minket
Szürés kategóriára
Archívum
  • Facebook Basic Square
bottom of page